Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 08:13

Νίκας και Μπόμπολας υπέγραψαν για τα σκουπίδια του Δήμου Καλαμάτας 

Νίκας και Μπόμπολας υπέγραψαν για τα σκουπίδια του Δήμου Καλαμάτας 

 

 

Υπογράφηκε χθες το μεσημέρι στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας, από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τον πρόεδρο - διευθύνοντα σύμβουλο της “Ηλέκτωρ Α.Ε.” Λεωνίδα Μπόμπολα, σε πολύ χαμηλούς τόνους, χωρίς μέσα ενημέρωσης και δηλώσεις, η σύμβαση για τη συνέχιση της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η υπογραφή στα κρυφά έγινε λόγω του αδιεξόδου και της πολύ κρίσιμης υφιστάμενης κατάστασης στη Μαραθόλακκα, όπου το τελευταίο διάστημα η διαχείριση από την προηγούμενη εταιρεία (που γινόταν με συνεχείς παρατάσεις τους τελευταίους μήνες) είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Και αυτό γιατί από το χώρο της Μαραθόλακκας έφυγαν όλοι οι εργαζόμενοι που ήταν απλήρωτοι, και μόνο δύο χειριστές μηχανημάτων παλεύουν να βάλουν σε τάξη -όσο αυτό είναι δυνατό- τα σκουπίδια που αδειάζουν εκεί τα απορριμματοφόρα. 

Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι ο αρμόδιος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος βρέθηκε στη Μαραθόλακκα και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, για να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο χώρος και τι πρέπει να γίνει άμεσα για να ξεκινήσει τη διαχείριση η Ηλέκτωρ.

Από τις άμεσες ενέργειες που προβλέπονται είναι η μεταφορά των 10.000 περίπου δεμάτων με υπόλειμμα(;) -μάλλον για σκουπίδια δείχνουν και αρκετά από αυτά έχουν σπάσει- σε γειτονική ιδιωτική έκταση, που έχει νοικιάσει ο δήμος. Διαδικασίες που κινούνται στα όρια ή και έξω από τη νομιμότητα, μόνο και μόνο για να μη μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ο Λ. Μπόμπολας, βγαίνοντας από το γραφείο του δημάρχου μετά την υπογραφή, μας είπε ότι θα γίνει προσπάθεια από την εταιρεία του για το καλύτερο δυνατό.

Να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του διεθνούς διαγωνισμού, η "Ηλέκτωρ" έχει αναδειχθεί ανάδοχος της προσωρινής διαχείρισης με 59,1 ευρώ τον τόνο συν ΦΠΑ, δηλαδή 73,28 ευρώ με το ΦΠΑ. Και η προσωρινή διαχείριση στη Μαραθόλακκα θα λειτουργήσει μέχρι την έναρξη της κεντρικής διαχείρισης από την ΤΕΡΝΑ.

Να αναφέρουμε ακόμα ότι ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί τη διαπραγμάτευση και την επιδίωξη της  μείωσης της τιμής για τη διαχείριση από την "Ηλέκτωρ", καθώς ο δήμος έχει πλέον δικά του μηχανήματα στη Μαραθόλακκα - αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια...

Γ.Σ.